Kindreflex


 

De Vlaamse Kindreflex werd ontwikkeld in opdracht van het Steunpunt Welzijn Volksgezondheid en Gezin. De VVBV heeft als koepelorganisatie samen met andere actoren uit het werkveld mee vorm gegeven aan de ontwikkeling van dit instrument voor hulpverleners. De Kindreflex stimuleert hulpverleners met hun volwassen cliënten een gesprek te voeren over thema ouderschap. Ook helpt de Kindreflex verontrustende gezinssituaties beter te detecteren en veiligheid zo snel mogelijk te herstellen. Het Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling zal de komende maanden de uitrol van de Kindreflex verzorgen. daarvoor werd in november de website www.kindreflex.be gelanceerd. Op deze website vind je alle basisinformatie om met de Kindreflex al aan de slag te gaan. Op donderdag 14 en vrijdag 15 februari zijn er respectievelijk in Leuven en in Gent infomomenten voorzien voor hulpverleners. Alle info hierover op de website.

 

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe Directeur ADIC

Vanaf 1 januari 2019 zal Corrie Rijsbosch de fakkel van het bestuur van ADIC vzw in Antwerpen doorgeven aan Mieke Beirinckx. We wensen haar een welverdiende rust toe en verwelkomen met veel vertrouwen Mieke als nieuwe Directeur van ADIC.

 

VACATURE TANDEM

TANDEM staat voor Toeleiding en Aanmelding Na Detentie En Meer. De werking werd opgericht op 1 maart 2017 en wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid. TANDEM zorgt voor de toeleiding van gedetineerden met een psychische kwetsbaarheid (inclusief verslavingsproblematieken) naar de gepaste zorg en hulpverlening na detentie. Momenteel bestaat het team uit 3.5 VTE. De Vlaamse Regering waardeert onze werking en besloot om de financiering te verhogen, waardoor we onze werking kunnen uitbreiden.

TANDEM WERFT AAN:

Medewerkers TANDEM (2 VTE) (M/V/X)

Doelgroep Gedetineerden (exclusief geïnterneerden) met psychische kwetsbaarheid die informatie wensen over de bestaande hulpverlening of eventueel een behandeling wensen na hun detentie.

De medewerker van TANDEM voert in verschillende gevangenissen gesprekken met gedetineerden met een psychische kwetsbaarheid. Het is zijn/haar taak om informatie te geven over de bestaande hulpverlening en ernaar te streven om, met de nodige aandacht voor de hulpvraag van de cliënt en voor zijn bereidheid tot verandering, de personen te oriënteren naar het meest geschikte behandelingsprogramma (ambulant, mobiel of residentieel). Daarnaast zal de medewerker de cliënt opvolgen tot hij/zij aangehaakt is binnen het centrum waarnaar doorverwezen. De medewerker bouwt een netwerk uit met de hulpverleningscentra en voorzieningen en motiveert hen tot behandeling en attestering.

Aanbod:

Voltijdse betrekking van onbepaalde duur. De feitelijke duur van de tewerkstelling wordt bepaald door de financiering van de overheid (momenteel gegarandeerd tot 31.12.2022, met mogelijkheid tot verlenging).

Regio van tewerkstelling:

• 1 VTE West-Vlaanderen (gevangenis Brugge en Ieper)

• 1 VTE Kempen (gevangenis Wortel, Merksplas en Hoogstraten)

Verloning volgens sectorale voorwaarden (P.C. 330.04. Barema 1.55).

Relevante anciënniteit wordt gehonoreerd.

Meer info over deze functie en solliciteren:

Kaat Vanthuyne, teamverantwoordelijke TANDEM

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 0499/88.49.61